Ακίνητη Κίνηση

Το DanceVacuum παρουσιάζει την Performance "Ακίνητη Κίνηση", με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής των σπουδαστών του εργαστηρίου εικαστικών σπουδών "Εργοδιδασκαλείον".

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020,
Ώρα 7:00 - 11:00 μ.μ.
Πληροφορίες: 210-6815506, 210-6819648
DanceVacuum Centre of Performing Arts
Διογένους 42, Χαλάνδρι
Είσοδος ελεύθερη

Η ζωγραφική στην συνάντησή της με τον χορό.
Ο χώρος με τον χρόνο, στην αλληλεπίδρασή τους, σε μια διάσταση όπου ξεπερνιούνται τα όρια. Ο χορός σαν σιωπηλή ποίηση σχημάτων, διεγείρει την δισδιάστατη επιφάνεια με συστροφές και μεταμορφώσεις σχημάτων, μαρτυρίες της τάσης των μυών και της καταγραφής της προσπάθειας.
Σαν συμμετοχή στις πανάρχαιες τελετουργίες της ζωής, οδηγεί το σχέδιο και το φώς στον δρόμο της συνειδητής διαύγειας της ψυχής.
Η κίνηση, σαν αντίδοτο στην ακινησία της ζωγραφικής επιφάνειας, ενώνεται με τα χρώματα σαν στροβιλισμός αισθήσεων που φορτίζουν με τις εορταστικές τους αποχρώσεις την μέθεξη σ΄έναν κόσμο μακραίωνης παρουσίας.
Το πρώτο μέλημα των μαθητών σ΄αυτήν την δύσκολη άσκηση ήταν η ζωγραφική απόδοση τής συσσωρευμένης ενέργειας των σωμάτων που αποπειρώνται να γράψουν στον χώρο το αποτύπωμα της θέλησης για έκφραση, εξερευνώντας τις δυνατότητες της γραμμής, του τόνου, της φόρμας.

Επιμέλεια έκθεσης - Διδασκαλία: Ειρήνη Κουτρίδου.
Εκθέτουν οι σπουδαστές: Αννίτα Καραγιαννοπούλου, Αφροδίτη Μακρυπόδη, Χρήστος Χρυσάιδος, Γιώτα Κουλεντάκη, Γιώτα Χαρίση.