Χοροκινητική Θεραπεία και Self-Care

Μία εισαγωγή, με την Κωνσταντίνα Λαμπή και την Eleonora Carpi.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, ώρα 5:00 - 7:00 μ.μ.
Διάρκεια: 2 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ (30 ευρώ για κρατήσεις έως τις 08/02/2020)
Δηλώσεις συμμετοχής: τηλ. 210-6819648, 6974924991 και bodyislands@gmail.com
DanceVacuum Centre of Performing Arts,
Διογένους 42, Χαλάνδρι.

Σε αυτό το βιωματικό εργαστήριο θα κάνουμε μια εισαγωγή στις βασικές αρχές της Χοροκινητικής Θεραπείας. Θα χρησιμοποιήσουμε κάποια από τα εργαλεία της τεχνικής, για να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας και να καλλιεργήσουμε την αυτογνωσία μας, διεγείροντας παράλληλα την δημιουργικότητα και την επικοινωνία με τους γύρω μας. Στη συνέχεια, μέσω κινητικών αλληλεπιδράσεων και λεκτικών συνομιλιών, θα εξερευνήσουμε τι σημαίνει για εμάς self-care και θα πειραματιστούμε σε νέα μονοπάτια για την φροντίδα του εαυτού μας.
Προκειμένου να τονίσουμε την σημασία της φροντίδας του εαυτού μας (self-care) για την συναισθηματική και σωματική μας ευημερία, θα δημιουργήσουμε τον χώρο και τον χρόνο για να απομακρυνθούμε για λίγο από τους αγχωτικούς ρυθμούς της πολυάσχολης ζωής μας.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την κινητική εξερεύνηση και είναι ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα.

Η Χοροκινητική Θεραπεία, γνωστή και ως Χοροθεραπεία, είναι η ψυχοθεραπευτική χρήση της κίνησης και του χορού, μέσα από την οποία το άτομο συμμετέχει δημιουργικά σε μια διαδικασία που προωθεί την γνωστική, συναισθηματική, σωματική και κοινωνική του ολοκλήρωση (Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος).
Βασίζεται στην άρρηκτη και αμφίδρομη σχέση νού και σώματος και επομένως η κίνηση μπορεί να φανερώνει στοιχεία της προσωπικότητας. Χρησιμοποιώντας την λεκτική και την μην λεκτική επικοινωνία, η Χοροκινητική Θεραπεία επιδιώκει να εξερευνήσει νέους τρόπους ύπαρξης και αλληλεπίδρασης με άλλους.

Η Κωνσταντίνα Λαμπή γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή της Ραλλούς Μάνου. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο, όπου αποφοίτησε με Masters of Arts in Dance Movement Psychotherapy από το Univeristy of Roehampton. Ζεί στο Λονδίνο οπού αυτή την περίοδο δουλεύει κυρίως με παιδιά που έχουν συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες, γυναίκες πού έχουν βιώσει καταστάσεις ενδοοικογενιακής βίας και ζούν σε καταφύγια, καθώς και με ομάδες προσφύγων και μεταναστών.

H Eleonora Carpi γεννήθηκε στην Γένοβα (Ιταλία), όπου σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Γένοβας, και στην συνέχεια μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάσει Dance Movement Psychotherapy στο University of Roehampton. Ζεί στο Λονδίνο και τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην υποστήριξη και ενδυνάμωση γυναικών, παιδιών και νέων που έχουν βιώσει τραύμα, είναι περιθοριοποιημένοι και ζούν σε προσωρινές και αντίξοες συνθήκες.

Η Κωνσταντίνα και η Eleonora συνεργάζονται ως Χοροκινητικές Θεραπεύτριες από το 2015 και τα τελευταία χρόνια οργανώνουν βιωματικά εργαστήρια στην Αγγλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.