Η ομάδα χορού DanceVacuum στο 13o Φεστιβάλ Χορού

Η ομάδα χορού DanceVacuum συμμετέχοντας στην μεγάλη γιορτή του σύγχρονου ελληνικού χορού, παρουσιάζει την παράσταση "Dance Banoptikon" στο 13ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, στίς 10:30 μ.μ.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Κεντρική Σκηνή
Πειραιώς 206, Ταύρος (ύψος Χαμοστέρνας)
Εισιτήρια: 8 ευρώ κανονικό, 5 ευρώ φοιτητικό-ανέργων και 10 ευρώ ημερήσιο
Πληροφορίες: τηλ. 210-3418550, www.mcf.gr

Το Φεστιβάλ Χορού συμπληρώνοντας φέτος 13 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς, φιλοξενείται για πρώτη φορά εξ' ολοκλήρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 9 μέχρι τις 29 Ιουνίου. Οι Έλληνες χορογράφοι σε πείσμα των καιρών επιμένουν με ελπίδα, κέφι και δημιουργική διάθεση, καλώντας όλους τους φίλους του χορού να γιορτάσουν, να απολαύσουν, αλλά και να ενημερωθούν για την σύγχρονη χορογραφική δημιουργία στην Ελλάδα. Εξήντα ένας συνολικά δημιουργοί-μέλη του Σωματείου και ανεξάρτητοι χορογράφοι, θα παρουσιάσουν σε τρεις εβδομάδες τα έργα τους στην κεντρική σκηνή, στο γκαράζ και στο black box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Το Dance Banoptikon, είναι μια παράσταση χορού που προέκυψε από την συνεργασία της Personal Cinema και της ομάδας σύγχρονου χορού DanceVacuum. Το video game Banoptikon, παίζεται σε πραγματικό χρόνο στην σκηνή. Οι παίκτες - χορευτές καλούνται να βιώσουν την ρευστή όσο και έντονη πραγματικότητα καθώς δρουν στο περιβάλλον του παιχνιδιού όπου βρίσκονται ενσωματωμένα video, εικόνες, κείμενα και ιστοσελίδες. Οι χορευτές είναι μετανάστες που ζουν στην Αθήνα και έχουν την εμπειρία των καθημερινών προβλημάτων του αποκλεισμού, της βίας και των διακρίσεων, τα οποία εκφράζουν στην σκηνή μαζί με Έλληνες χορευτές. Οι χορευτές κινούνται συνεχώς από την κατάσταση του avatar στην καθημερινή πραγματικότητα των ανθρώπων που αγωνίζονται να επιβιώσουν και το αντίστροφο. Υπάρχουν φορές που ξεχνάμε ποιοι είμαστε και τι συμβαίνει γύρω μας. Υπάρχουν στιγμές που καθορίζουν την εξέλιξη μας. Υπάρχουν φορές που δεν μπορεί κανείς να διακρίνει αν το παιχνίδι είμαστε εμείς ή το αντίστροφο. Ποιος μπορεί να δώσει απαντήσεις;

Ιδέα - Χορογραφία: Bίκυ Βασιλοπούλου
Κείμενα: Μίλτος Σαχτούρης, Wislawa Szymborska, T. S. Eliot και πραγματικές ιστορίες των μεταναστών της παράστασης.
Χορεύουν: Άρτζη Μπαρουξή, Ελίνα Τζαβάρα, Abduol Nazari, Omar Rose και Tapha Diaw.
The Banoptikon videogame: www.banoptikon.mignetproject.eu